Monday, September 30, 2013

cinta hati sy..

Dlm bnyk2x benda yg aku ada..kereta antara benda yg aku syg..bukan sebab apa..mahal kot..ptg bulan2x 9 thn..sapa x syg kereta oii...kekdg berckp dlm kete..menangis dlm kereta..huhu..mcm la kereta fhm apa yg kita rskan..tpkan mmg kereta tmpt aku cerita..sbb mcm x sakitkan ati sesapa..

tp sejak duduk perak..aku dh selalu naik ets..so kereta duduk jelah kt umah..so kalau kereta kak long lawat kawasan aku make sure kete aku mesti bercuci and check everything...apasal aku x check kt perak..sbb aku x 
jumpa kedai yg serasi ngan aku..alasan..sbnrnya alasan nk blk kl wakaka



Kali ni balik aku check brake..alignment and balancing..kete race kena jg..race la sangat..sedangkan Che Na pemandu yg sopan ok..nampak je aes kt slim river tetiba mete kete jd 70km/j..pas je slim river meter keta aku mencanak naik..

Pas service..wajib g cuci untuk pastikan myvito aku sentiasa encem..skrg cuci ikut mana dan..dulu ada 1 kedai favourite aku ..kt area cheras indah..sekarang belasah jela labu





Dah cuci..so blh kemas brg ..nk blk perak..niela rutin aku bila myvito ikut aku balik..kalau orang tanya..xnak tukar kereta ke ina..jawapan aku..aku x jumpa ag kereta yg melambangkan aku..sebab aku rs myvi mcm aku..bulat2x..comel ..kiut..hak tui...

k la nk masak..sambung ag..muahsss

Saturday, September 28, 2013

its me...

Hari bls dendam sedunia..huhu..kan best kalau blh wat selalu..

Pagi
Che Na gi sekolah lama jap..jumpa memember lama..huhu..antar pau kt zila..tp zila xde jd pas kt kantin sekolah sudah..huhu..then jumpa hateem,geng senior ngan member 1 kepala...ya ampun..gila la mulut semua mmg xde insurance huhu..then kidnap 2 org member kuar..yg ni yg x blh blah...mn la aku leh dpt idea suar jean perry..adus giler jd bahan..pastu otw nk blk..aku rs mcm kete aku kna langgar blkg..rupanya org blkg btlkan posisi duduk..tu bahan lagi...huhu


tgh hari
Pas tu aku lpk plak ngan geng2x laki..hah bab ni x nk kalah..mkn kt ayam kg pak hassan..wa rindu tmpt ni..



Yg x tahan sambal bilis ngan lala msk lemak..eh apa yg aku mkn ni ???nasi..apasal leh lupa ni..konon lupa mknan ruji ag mau ckp lupa..pas mkn hrs jd ular sawa..blk umah..tergolek2x plak...adik Che Na ajak g ampang point..belasah la labu

petang
g ampang point pas asar..adik laki aku nk beli hp ..bpk aku x reti nk guna touch screen..dah biasa guna bb ler tu..nyampah..tgk kna beli..tp x beli bb..beli nokia...huhu
Adik aku beli hp..mak bpk aku mkn ais krim..baskin n robin..kalau aku aiskrim mcd sude..bgs cucu pau mak tok korang...clap2x



Bahagia kan hujung minggu ni..huhu..

malam
Che Na jumpa ina anak polis nk amek kain..
sekarang dh baring . Hbs 1 ari aku nyer aktiviti...

jom zzz..
Esok blk perak plak..



Thursday, September 26, 2013

aku yg giler gadget...

Sapa yg kenal Che Na mesti tau yg aku ni giler gadget..mmg aku mengelupur kalau gadget bru kuar especially kalau phone..mula la hati aku berdebar2x teringat..siang malam terbayang2x hp bru kt tgn..tapi apakan daya..apakan daya hak tui..mmg aku rembat selalunya huhu..

dulu note 2 kuar..aku manusia paling buruk perangai merengek rengek kat abah nk phone..tak ckp merengek..aku menyanyi..berzikir kt telinga dia..abah harus syg aku kan.dia bg duit..g beli..memula budget s3..tup2x sampe kedai..cina tu ckp haiyaa note2 sudah sampai ma..lu angkat la..lagi cantik..aku nie mmg cpt cair..ok okla gua angkat..tp trade phone lama sebab abah bg sikit..balance aku topup.mko ado???x ado kan..

tetiba note2 gua jam..aku trs antar kedai..g repair..eh aku dh antar repair aku nk guna phone mana??hah sudah??ptt aku beli phone biasa2x dh la kan..tp tula manusia..mana leh tgk benda baru..cina tu kata s4 canggih..lu angkatla..mmg aku angkat..melayang duit aku..sob sob..insap kejap..kejap jelah..pastu aku beli s4..nampak x keinsafannya murid2x..nilai murni ialah keinsafan..mampus x layan..


Pastu aku bertaubat..diam jap..pas tu aku mengelupur plak..surface microsoft..benda tu ala ala tab n laptop...beli la aku...bila dh beli ..br pk ada kegunaan ke x..mmg x la kan..menyesal ag..



Nie note3 dah kuar..tgn aku mula berpeluh..hati dok berdebar2x..fikiran melayang2x..oh note3..sapa nk layan nafsu jin antu aku ni huhu..




Cantiknya..sob sob..tgn kt dahi...huhu

ok nk sambung keje

candy crush...oo candy crush

Aku rs bdk kecik pun tau candy crush tu apa??giler x tau..mostly semua bdk ada smartphone..kalau diaorg xde..parent compom ada...
Pnykt cc ni bkn je jd kt family aku tp mostly kt semua org..tp family aku..berlagak x nk main thru fb x challengin katanya..choi ..hak tuii...sanggup hbskan task..lantak korang la nk thru ke x thru ke..ada aku kisah...
x ckp kt family aku..merebak kt group ex teknik aku..mula la..br main 10 minit request nyawa..tak sampe 10 minit request ag...makin merebak penyakit ni..kalau x bendung mmg main cc la sampe bebiler...
Kekdg rs dengki plak tu biler member2x dah msk level lain..selalu ina anak polis yg cepat..aku n kyie just ikut je..wakaka..




Pd sesapa yg belum terjebak..jgn libatkan diri korang ngan game nie..nanti korang jatuh cinta @ addict..huhu

enjoy ur game..
Che Na bz sikit minggu ni..

Tuesday, September 24, 2013

3.5 hours..wallah..

Che Na br blk urut..terus rs bdn muda kejap huhu..bukan senang nk dpt booking si tukang urut ni..nama tukang urut ni Ina..sama ok..mcm ne aku kenal ngan si Ina tukang urut nie.

aku kenal Ina ni pas pilihanraya..biasalah jd ketua penat kan..aku sampe perak tanya member2x mana tukang urut yg best..kak zai gtau aku tukang urut nie..aku trs booking..

kali pertama dia urut..aku rs semua urat aku kena urut..sedap ya amat..hbs celah2x lemak aku dia urut..mmgla sakit tp pas tu mmg sedap..
bila aku nk byr tu yg wat aku x sampai hati..
Ina cikgu : berapa ina?
Ina tukang urut : RM30 je kak..
Ina cikgu : ko jgn merepek..
Ina tukang urut : ye kak..
aku ttp bg rm50..x sampai hati ooo..ko dh belek badan aku..takan aku nk byr rm30..huhu..

ari nie aku g lagi..nk dpt dia..dr ari ahad aku booking. Ari nie baru dpt..aku dh dpt bygkan kenikmatan..
aku g umah dia kul 5-8.36pm..giles heaven..hbs semua blkg aku dia urut..kaki aku..semua la.

Bg aku x salah manjakan diri sendiri..sebab kita guna bdn kita ari2x..

sambil aku layan diandra..aku cair tgk en adam..ptg en izzaryl..takpe takpe..3 hari nie Che Na bz sikit..tapi aku try hupdate gak..


Tkg urut yg x sihat


rm30 for 3 hours..

U alls..Che Na tgh urut ni..rm 30 tok 3 jam..ko ado??x afo kan..aku je dpt tukang urut ni..ayat x bleh blah..tp serius gila murah compare to kl..kl sejam je rm60..

Dia urut satu bdn ok..bukan blkg je..satu bdn..huhu kelebet la tkg urut tgk lemak lemak..huhu..okla che na nk menghayati urutan batin..

nanti Che Na update





Saturday, September 21, 2013

Che Na @ akak ketak2x

Ayoo..nama glamer aku dh kuar dah..pitam noks...selalu org panggil ina start zaman keje..rasa ayu jap..waktu sek men sampe bljr kt upm..org panggil aku arin..hah nampk la rock sikit..poyo huhu...pas che ta msuk pertandingan masterchef aku gatai paksa org panggil aku che na..walaupun nan ado..ari ni dpt nama bru..

aku biasala blk je kl..otak dh pk nk merewang..so pepg pas beli breakfast ngan mak abah..bwk g bank..aku pun babai mak abah..ok jom g tmpt dating..mn ag sktm la kan huhu..sampe je aku nmpk naza n k.mai..apa ag salam hormat sikit kt gb lama..trs aku hadap diaorg..ayat pertama kak mai..
 Mai: ina napa ko dh mcm akak ketak2x ??ko happy eh duk sana??
Ina: happy noks..masa ngajar sikit..waa napa nama ina jd akak ketak2x..
mai: ko tgk bdn ko..sihat giler..

aku trs oh no..mati aku.ayoo panas bontot che na..makin ramai org tegur..x ckup tegur..pn zainab pandang aku atas bawah..kecik besar..waaa...sentap noks..

trs aku kuarkan status..no nasi..hbs nk mkn apa eh..aku x jumpa nasi mau nangis..nasi pun sedih tau..Skrg kita pk sesama..




Nie antara ex hero hero yg selalu ajak aku g makan pas tuisen.x cukup pas tuisen..ari sabtu kalau ada event..comfirm dating kat sharjah..sekarang no more sharjah..huhu..kejapan jelah..

oklah nk mandi..malam ada BBQ family..

Friday, September 20, 2013

miowwww.....

Aummmm..tajuk pun manja.miow...sambil gesek gesek pale..

Sejak duk perak ni..kucing dh jd kebiasaan dah.memula rs mcm pelik..g bilik guru ada kucing..g kantin ada kucing..ikut suka kucing je nk g mana..huhu nasib Che Na g toilet dia x join sekaki..kalau x mau aku confius..kucing tgk aku ke aku tgk kucing huhu..

kekadang mcm kelakar tgk kucing..yelah..siap landing kt atas meja..tidur dlm raga..melampau tau kucing kg..huhu..makan xnk kalah..ayam goreng..friskies ok..friskies..sapa bilang kucing kampung x memilih mknan.



X ckp kt sekolah..kat umah pun ada kucing..ya Allah apala dosa aku..balik umah paling sikit 2 ekor dh terpacak kat umah aku..pastu jd pak guard kete aku..korang berebut la nk duk mana asalkan jangan kaco aku ..huhu..

time aku masak..ag kuat ko mengiau..apa nk share..mintak ampun cucu nenek kucing..kita x masak tok kucing huhu..


Nampak x betapa hovernya kucing..salah sapa tu??jom slhkan aku sbb tak wat dinding kat dapur..sob sob..skrg letak tangan atas dahi..pk celah mana nk cr duit..huhu..

jom lyn kampung girl

Thursday, September 19, 2013

hikmah Selasa

Aloha...ayoo penatnya..huhu..

Baru2x nie aku balik perak ari isnin...naik tren kul 12.05 sampe kul 2 lebih..tu semua org tau..nie yg org x tahu..ari isnin malam tu aku dpt call kata tok wan chin aku meninggal dunia..tp aku wat decision blk je ari selasa pepagi

Ari selasa gerak dlm kul 5.3o pg sampe kl kul 8.45 pg..trs rempit g umah arwah..smpt aku tgk..then g masjid nk mandikan jenazah n solat..waktu nie Che Na insap la 5 minit..nanti Che Na cite cr wat solat jenazah...

Tok wan chin dikebumi kt sblh kubur arwah isteri dia..nie la cinta sejati..true love ma..tp Che Na x ikut g kubur..aku trs ikut mak n ipah g kidnap 3 askar kt umah opah...sampe umah opah je..aku tgk..what opah beli kete..np x gtau aku...eh perlu ke opah gtau aku huhu...

Pastu terus berdesup blk umah mak..apa ag..dlm kete aku tgk je akim..comel ooo

Mn ati aku x cair..lu senyum sikit wa cair bnyk..cuba lemak aku yg cair..confirm kurus..huhu..sampe umah lepak jap..ipah antar mak g kubur..aku kna jd pak guard..waa aku x reti..ipah....cpt blk..aku blurr..ngan man nk mkn langsat..dkm masa yg sama akim jd vacuum...nasib penderitaan aku kjp je..kalau lama mau aku jln kaki g kubur...

mak aku blk siap ckp..ok mak dah order 40 org mkn..hah apasal ramai mak..anak mak ada 4 org je..rupanya cousin2x aku semua trn umah mak..hah amek ko..penuh serumah..

aku n adik2x aku amek langkah slmt..kitaorg duk kt bilik..korang leh byg x..kt atas katil ada 3 dewasa yg sihat kecuali azza ngan 3kanak2x..nasib x roboh..tp mata Che Na ni x leh ttp sbb ramai..aku lari g bilik mak..hah amek korang aku tdo sesorang..lama gak aku membuta mcm aku jg mlm..huhu...main kjp je ngan akim 





Ni gmbr2x mamat akim...
Stop dulu..mata Che Na pedih..ngantok huhu..

chiow

Monday, September 16, 2013

janji Allah itu pasti..alfatihah

Salam..waktu Che Na type entry nie..Che Na otw balik kl...ya betul..ttp mlt sikit..semalam br je Che Na blk perak..pg nie Che Na  trn kl..Bunyi mcm seriuskan..haruslah kalau x..aku x kaya ag nk naik trn kl ari2x..huhu..
Mlm td Che Na dh tdo krohh kroh...dpt call kata Tok Wan Chin (atok sedara Che Na ) meninggal dunia..terus berdesup aku duduk dgr cite adik aku..
Tp Che Na wat decision balik esok pg..seawal pg..bukan apa..at least Che Na  rs yakin la sikit..nie dh kul 11.30 nk drive..kang driver ke mana..Che Ne kemana...xpe xpe..slow   steady..
Nie pun mata Che Na dah pedih2x  nk melekat huhu..

Janji Allah..kematian tidak akan terawal atau tercepat seminit..Kita telah berjanji kepada Allah sebelum dilahirkan menjadi khalifah Allah..

Al Fatihah..semoga rohnya dicucuri rahmat..

Sunday, September 15, 2013

cuci mata n telinga jap






Aksi2x cucu2x


video

kain dan wanita...

Bestnya weekend kt kl...
haloo syorga..syorga..huhu..memandangkan Isnin ada cuti Hari Malaysia..mari kita raikan...huhu...kalau tgk tajok mesti budget aku g shopping kan..tolong eh Che Na x rajin nk trn jalan TAR kalau bukan ngan bonda tersayang..napa harus g ngan bonda...sebab bonda saya ada bank dlm wallet dia..jadi senang Che Na nk tunjuk2x...kalau bonda xde..
dok diam diam sude...
Ari ni jumpa dealer kain sapa ag kalau bukan ina anak polis..np nama dia ada anak polis..sbb dia anak polis...huhu..dia ni tokey kain..sejak dia jual kain mmg aku dh x g beli tmpt lain..sbb mls nk kuar..so aku pilih la kain kt dia...ada org kata mahal..tp bg aku..standardla org meniaga..kena kira kos gak..minyak..penat..plastik..beg..tu la bisness..
Since aku dh set aku nk g beli kain..jd aku pun jumpa dia..nk beli sehelai je..konon harus aku terjebak 2 helai..huhu..tu pun penat aku tepis godaan..


One of my new kain...saja nk cr kelainan..sbb aku asek purple je terus beli..so kali nie kita tukar caler huhu..
kawan aku nie ada fb butil drina or hazlina ismail..add je dia..senang aku deal..sbb dia x berkira..

nie kain yg kawan aku zatil aqmarina tolong kawan dia jual kain..desa murni u alls..





Kalau berminat gtau je kat aku..
CHIOW...happy holiday

Saturday, September 14, 2013

i lap u SRK

Pergh tajuk..meleleh air mata den ari nie..bukan sbb tumbuk bwg ye..bukan gak sbb tgk.meain atm..tp sbb Che Na layan Mohabbatein..woi astro berapa kali mau tayang..tapi xpe..Che Na layan gak..huhu..tisu di sebelah..
Sanggup aku snap pic huhu..ko ado??xdo kan..dok dediam ag...

cite nie sedih..tp sbb ada abg shah rukh khan..aku redho je..lagu best..rasa macam berangan aku la heroin cite tu..sila lempang lelaju...


Tu la SRK..sapa yg rs br nk kenal..layan cite nie..huhu..

Jom..mohabbatein...
p/s: org kena terima kita seadanya..dan tiada kompromi dlm cinta...

Friday, September 13, 2013

its friday...

Salam...wah tajuk...its friday hak tui..type pun ari sabtu..patut entry saturday night fever...xpe yg pntg Che Na sampai kl sude..x yah ckp bnyk..dok dediam sebab dh balik kawasan jajahan...

selalunya Che Na akan balik kl sama ada naik myvito or naik ets...kete x payah cite ok..sebab semua tahu naik kete...naik ets aku je yg hover naik sbb nk trn kl..

Puas aku bedek phone nie ngan harapan adalah gambar ets..sekali nan ado...sob sob..letih mata aku cr gambar...
Dulu2x waktu aku x bape pandai..aku akan beli tiket kat Batu Gajah ari rabu..sebab nk blk ari jumaat kan..semangat mcm budak sekolah nk blk dr hostel..tapi skrg aku dh pandai banyak..aku akan beli online ..so x yah bazir petrol aku..dahlah minyak naik arga...aku beli online sama ada kt sekolah or umah..ikut mana dan...

step pertama nak naik ets ialah :--- jeng jeng
a) beli tiket
arga tiket ets sama ada rm 34 or rm24..apa beza sampe rm10 tu..kalau naik rm34..kira x behenti semua pitstop..so kira ala2x express..yg ni kita panggil gold class..ko ada xde..dok dediam..ok naik yg arga rm24 semua pitstop diaorg stop..yg ni silver class..tp silver class very d limited..so pepandai la beli ye

b)g station tunggu tren 
Selalunya aku sampe dlm 15 minit before..kalau tumpang org takpe..lompat je trn..say bye2x..jln g station..tp bila naik kete mula la aku jd psiko..eh dh kunci kete ke lom..x puas ati tekan banyak2x kali...biasala merempan...

c) duduk dlm tren
selalunya tren sampe on thaime..sampe je..aku masuk cr coach aku..oh ada 6 coach ok..a-f..kalau beli online blh pilih seat..kalau beli kaunter terima seadanya..selalunya aku amek sebelah tingkap sebab nk tgk view...hak tui..sebab aku nk membuta xdelah aku landing kat bahu mamat sebelah..

d) sampe kl..
dah sampe kl..its ronggeng time sampe ahad..yahoo..best ooo
Akim..aunty datang...
Man..ana... aunty datang...

Makan aiskrim x ajak...

and d most important thing




Eh perlu ke mak abah aku belanja cucu..ok Che Na sentap...sob sob..

k la nk sambung menternak..bak kata hateem..
CHIOW...

Wednesday, September 11, 2013

Perak VS Selangor

Aloha...bersiaran secara live dr felcra nasaruddin..huhu..nie ari last aku kat sk felcra nasaruddin..
apa Che Na wat kat sini???ayooo ag mau tanya..jaga exam UPSR k..jaga tau kali nie..g tandas..edar kertas..selalu aku akan pas kertas..pengawas akan edar..then aku akan briefing budak..
tapi skrg nan ado ( sob sob lap air mata )

Kalau tgk tajuk..mesti ingat lawan bola kan..tapi TIDAK sama sekali..Che Na nak cite beza perak n selangor mengikut sub sub topik yang akan Che Na sendiri asingkan..kenapa aku nak citer pasal Perak nie??SEBAB nya aku dah PINDAH ke perak ..Perak No 1..ko ada??xde kan so jeles cecepat..

  • Suasana
Kl is fun,enjoy penuh ngan keindahan bangunan yang tinggi2, lampu yang lip lap lip lap..Bangga siut g KLCC amek gambar memalam..cantik pun ada..bangga ooo..tetiba berdiri tegak nyanyi lagu Selangor boleh??mampus x layan...
Perak is ketenangan where umah Che Na mengadap tasik u alls..tasik ok..jgn jeles..sedangkan lombong je wakakak..takde bangunan tinggi2x..ada gak lampu..tapi jangan la ko bayangkan mcm ICT Shah Alam ok..ada gak la pokok 2x yang berlampu..ada dlm 20 batang kot aku ingat huhu..ada la dari xde kan...

  • Jarak Perjalanan
Dulu dari sek nak ke rumah ada la 5 km..jadi kuar umah kul 7 pun..sempat sampe kul 7.15 am siap jem ok..siap semua la..pakej ..jem..traffic light..que nak kuar pak guard kat condo aku..so leh la main lari2x kalau ada emergency

Sekarang, sek ke rumah aku adalah dalam 25km-30km..pegi ok..balik campur..adalah dlm 50-60km..hah..tp aku tetap kuar umah kul 7..alasan sebab gelap..macam la keter ko xde lampu kan huhu..sebenarnya dah terbiasa kot..so takes time nak change kan..alasan lagi..

  • Kewangan
Kl- ko cakap je apa yang aku x wat..jual vitagen kat sekolah, NSTP,,semua aku wat..tak campur tuisen kat sekolah waktu malam..x ckp kat sekolah aku wat kat umah orang ..ko nampak x tamak haloba nye aku..pastu ada plak orang bagi bonus bila time raya..i lap u la hasri huhu

Perak - Nan ado ..Che Na tak nampak ag apa yang Che Na leh buat selain dari menternak lemak bak kata Hateem..Hateem nie selalu call time aku membuta..
Hateem : Hang menternak ke ina?
Ina  : Biasalah nak ternak apa ag??ternak lemak sude..

  • Kekawan
Kl- memang ramai la member @ kaki aku..jangan risau..campak la aku kat celah bedah mana kat kl.. mekanik aku kawan..pak cik popiah aku kawan..cendol tepi jalan aku kawan..semua aku kawan la..tolak antu..jin tanah..pontianak dan sewaktu dengannya

Perak-kawan aku just kawan sekolah..sob sob lap air mata..tp kekawan nie la yang tolong aku waktu myvito aku wat hal kat tengah jalan..nak kena babab ni...

CONCLUSIONNYA :
Che Na kena belajar duduk kat perak sebab Perak tempat ku berpijak cari rejeki tok gemukkan aku..dan KL tetap di hati..( slogan baru )

Chiow ..Last Paper Last Paper ( ala ala Johan )

Tuesday, September 10, 2013

Pak Latiff

Haloo...
Che Na balik awal ari nie..kemuncak periksa UPSR ialah ari Rabu sebab ada math paper 1 je..sila jeles ye yang duduk kat sekolah..chewah ag mau wat ayat dengki sedangkan lupa esok kena keje sampe kul 4.30 petang..

Hari nie Che Na nak citer pasal Pak Latiff yang aku dah story semalam..
Pak Latiff @ Abdul Latif Shaari a.k.a PK 1 sekolah aku..

Dalam bulan 4/2013 Pak Latiff nie ada tanya kat bilik guru..sapa nak jadi pengawas UPSR..dia offer gak aku..tapi jawapan aku dengan muka berlagak..saya nak jadi kalau saya jadi KETUA PENGAWAS je..ko nampak tu betapa aku x nak jatuh dari kerusi ketua walaupun dah pindah tempat..
Pak Latiff : Sapa nak jadi pengawas UPSR ?
Ina  : X nak..saya nak jadi kalau KETUA PENGAWAS
Pak Latiff: x leh Ketua Pengawas selalunya PK je
Ina : Ok..Saya x nak..huhu..( kekonon majok )
Pak Latiff : x pelah ..saya amek cikgu Tahun 6..
Ina : dalam hati ( lantak la nak amek sapa  pun, ada aku kisah )

Aku pun dah lupa benda nie..tetiba datang surat..Aku jadi pengawas UPSR..aku malas la kan..sebab otak nak jadi ketua..Mata aku laju je tgk ketua aku..rupanya PAK LATIFF..ag aku angin.
.macam oh no mau aku gaduh ngan dia..

so aku wat deq jelah..sampe la aku kena g bilik kebal ngan dia..so aku pasrah..wakaka..pasrah konon..so far ok la..sebab dia kena tunggu aku..ko berani ketua tunggu pengiring..selalu pengiring tunggu ketua..mampus aku kena maki je..

jap meh kita tunjuk muka macho Pak Latiff


keje pengiring mesti naik satu kete ngan KETUA PENGAWAS..so ala ala aku boss wakakak

so okla..nanti sambung ag..nak siapkan claim yg ciput ..kang x dapat aku gak meroyan..

chiow...


Monday, September 9, 2013

I'm Back!!!!

assalamualaikum dan salam sejahtera ( ko ada macam pembaca berita )..

tak tahu nak stat menulis nie dari mana..rasa memcm nak tulis..bila pegang laptop sila gerak gerak tangan ye..apa aku nak citer nie..

kita start ngan apa yang dah berlaku dan akan berlaku..
10-12/9/13
UPSR...well kali nie aku just jadi pengiring setelah aku memangku jawatan Ketua Pengawas dr tahun 2007-2012..sebelum nie aku kalut2x nak cari org nak jadi pengiring..sekarang xyah kalut2x..sebab ada 3 org pengawas je..
1-ketua pengawas
2- timbalan ketua pengawas
3- pengawas ( aku ler tu ) yang secara automatik adalah aku pengiring kepada ketua pengawas aku iaitu Pak Latif..nanti aku citer pasal Pak Latif nie sapa..

since aku rasa keje nie just on my finger tips..tapi aku kena akur sebab aku bukan lagi ketua walaupun keje dia x mengikut piawai..ikut saja la labu..ko bukan ketua kan..so duk dediam..

keje aku dapat je ketas soalan amek gambar macam paparazi..dah amek gambar aku nak antar kat sapa eh??ok fine..sila antar pada adik sendiri dengan ayat..soalan bocor sedangkan bebudak tgh jawab..
Ina : Azza ( nama sebenar dirahsiakan) soalan bocor
Azza : Choi..tu mmg tgh exam...
Ina  :wakakakak
Nampak x betapa aku xde keje..

so tgk bebudak jawab soalan..tapi dah naluri aku nie over d ketua...aku la yang tukang balut..macam check keje Pak Latif..pesan bebudak jgn tulis nama..semua benda benda basic yang selama nie pengawas akan buat..
kali nie aku ada keje baru iaitu 

.
.
.
..
Teman Budak G Tandas..
Hallo nasib tandas selevel..kalau x mau aku turun sesama..naik belum tentu aku naik sama bebudak..

Hah..jangan korang nak wat gossip kata aku dok main laptop sambil jaga exam eh..bukak laptop time budak rehat je..( kekonon )..sedangkan dari pagi tadi aku biarkan terbuka konon nak wat claim..last sekali aku bedek nk cr balik blog aku yang bukan bersawang tapi dah berkubur nokss..

oklah..che na nak jadi pengawas yang berkakilebar berkaliber..jangan hasut aku dok duduk je wakaka..
okla wa nak menjalankan tanggungjawab..

* i hope i can write back what i want to write and what i feel ( wah skipping london )

Chiow..and njoy ur day..